Over ons

Kwekerij Eef Stel is een groente kwekerij waar de groente geteeld wordt op natuurlijke wijzen. Dit houdt in dat er geen gebruik wordt gemaakt van onder andere bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De groenten bevatten op deze manier meer voedingswaarden. De groenten van Kwekerij Eef Stel zijn door het gebruik van natuurlijke middelen vol van smaak, zoals het vroeger was.

Vijftien jaar geleden begon het Eef Stel tegen te staan om een cocktail te maken van zeven verschillende soorten bestrijdingsmiddelen. Vanaf dit moment heeft Eef besloten om op een andere manier te gaan telen.

Hoe verloopt het proces

Er wordt gebruik gemaakt van een water vitaliser. Op het absolute nul punt veranderd de structuur van het water. Hierdoor ontstaat beter water waardoor de planten een beter wortelgestel krijgen. Daarnaast wordt er bemest met ouderwetse meststoffen zoals zeeschelpen kalk en kleimineralen. Het sterke wortelgestel kan alle sporenelementen en mineralen beter opnemen en verdelen in de plant waardoor de oude smaak van vroeger terugkeert.

Eef Stel is van mening dat als je grond 100% in conditie is de natuur de bemesting zelf reguleert waardoor je bijna niet hoeft bij te bemesten. Hoe kan het dat er dan geen ongedierte zoals luis en schimmels aanwezig zijn? In de natuur is het bedoeld om een luis, schimmel of parasiet alles op te laten ruimen wat ziek, zwak en misselijk is. De sterke planten en het sterke wortel gestel hoeven niet opgeruimd te worden door de natuur. Hierdoor komt er geen luis of schimmel op.

De kas

De kassen hebben een omvang van 8000m². In de tuinbouw wereld is dit veel te klein. Eef Stel vindt de omvang voor zijn teelt voldoende om zijn passie uit te voeren. In de kassen worden zowel groenten als kruiden en bloemetjes geteeld. De groenten en kruiden worden verkocht in eigen winkel maar worden ook geleverd aan restaurant en horeca gelegenheden.

De winkel

Vóór de kassen van Eef Stel bevindt zich de winkel. In deze winkel staat de verkoop van eigen producten centraal. Eef Stel verbouwt veel seizoensproducten. Hierdoor zullen er in de winter geen eigen tomaten en komkommers worden verkocht in de winkel. Groenten zoals spinazie, sla en andijvie zullen gedurende alle seizoenen verkocht worden. Hierdoor blijft er zowel in de zomer als in de winter een divers aanbod met eigen producten. Om het aanbod voor de klant zo volledig mogelijk te houden, wordt het assortiment aangevuld met producten van de veiling. Hierdoor zullen er in de winter bijvoorbeeld ook tomaten verkocht worden maar kunt u ook terecht voor vers fruit.
De winkel staat bekend om de gezellige en huiselijke sfeer. Jennie Stel, de vrouw van Eef, is bijna altijd aanwezig in de winkel. Zij deelt haar passie met de klanten door de verkoop van de producten en is altijd in voor een gezellig praatje. Schroom daarom niet om eens binnen te lopen bij de winkel van Kwekerij Eef Stel!

Eef Stel

“Ik ben Eef Stel, de vierde generatie tuinder. We hebben altijd voor de reguliere teelt geteeld, voor de veiling. Op een bepaald moment, ongeveer vijftien jaar geleden, begon het mij tegen te staan. Ik moest een cocktail van zeven verschillende bestrijdingsmiddelen maken om een goede krop sla te kunnen telen. Vanaf dat moment hebben we het roer omgegooid en zijn we op een natuurlijke manier gaan telen. Ik ben van mening dat als je grond 100% in conditie is, de natuur de bemesting zelf reguleert en je zelf niet meer hoeft bij te bemesten. Ik doe niks bijzonders, ik doe weer wat vroeger heel normaal was. Gewoon simpel weg back to basic.”